Ingyenes szállítás 20.000 Ft felett

Kiegészítők nőknek

Blog

Mik a várható szemüvegtrendek 2021-ben?

Mik a várható szemüvegtrendek 2021-ben?

Beköszöntött egy új esztendő, és ezzel együtt, ahogy az lenni szokott, a trendek is megújulnak majd. Lesznek újdonságok, és persze vannak örökzöldek is. Hogy pontosan mire is gondolunk? Hát természetesen a szemüvegekre!

Ugyan ki vásárolna évente változó szemüvegdivat szerint újabb és újabb darabot, mikor az okulárék ára bizony meglehetősen borsos?

Még az sem feltétlenül vágyik ilyen gyors cserékre, akinek telik rá. Ha azonban épp azon gondolkodsz, hogy most újítanál be, olvass tovább, mert hasznos lehet, ha tisztában vagy az aktuális szemüvegtrendekkel.

Cikkünkben bemutatunk neked pár típust, amelyek nem csak nagyon divatosak, de időtállók is, ezért ha ezekből válogatsz, jövőre sem lesz ciki viselni!

Fontos tudni azonban, hogy legyen bármi is a divat, nem minden áll jól mindenkinek, ezért a választáskor vedd figyelembe az arcformádat és a stílusodat is!

Vastag vagy vékony szemüveget válassz?

Ez igazából csak rajtad és az arcodon múlik, idén mindkettő divatosnak számít.

    • A vékony keretes szemüvegek akkor fognak igazán jól állni, ha az arcod háromszög, vagyis szív alakú,

 

    • míg a vastag keretű szemüvegek az ovális arcformához illenek a legjobban.A rendkívül vékony keretes szemüvegek az elmúlt néhány évben lettek igazán népszerűek, és úgy tűnik ez a trend töretlen marad, de a vastag keretesből is vannak divatos modellek. A keretek anyagát tekintve a piacon egészen újszerűnek számít a fakeret, a fém népszerűsége pedig töretlen.

Macskaszemek


Igazán nőies és vonzó a macskaszem alakot formázó szemüveg. Nemcsak az alak, hanem a minta is rendkívüli hatást kelthet. Hallottál már az ocelotról, az egyik legkisebb méretű vadmacskáról? Ezt az macskafélét ritkán mutogatják az állatkertben, de sok, divatszakmában utazó szakember él a tervei során a mintával. Ezek a retro stílusú szemüvegek rendkívül előnyös megjelenést kölcsönözhetnek, de csak akkor, ha megfelelően válogatod hozzá össze a ruhatáradat. Ha viszont a divat- és stílusérzéked nem ennyire kifinomult, inkább ülj fel egy másik trendre!

Átlátszó keretek


Egyre népszerűbbek a láthatatlan keretek is. Ezek, a műanyag szélű szemüvegek finomságról, eleganciáról árulkodnak. A finom pasztell árnyalatok csillogása, valamint az olyan egyedi minták, mint a félig átlátszó és teljesen átlátszó műanyag keretek még biztosan sokáig velünk maradnak, ezért ha ilyet választasz, hosszútávon is divatos lehetsz.

A divat, amit a pandémia hozott életre


A divatot néha a praktikum diktálja, ezt mutatja a tavalyi év újdonsága is, legalábbis, ami az arányokat illeti. A szemüvegpiacon egyre keresettebbé válnak a túlméretezett szemüvegkeretek, amit meglepő módon maga a világjárvány hívott életre. Egyre több nagyméretű keretet láthatunk, amelyek eltakarják a szemünket, és így egyes kutatók szerint nagyobb védelmet nyújtanak a vírus ellen.

Monitor szemüveg


Ezeket a darabokat azoknak ajánljuk, akiknek dioptriás szemüvegre nincs szükségük (vagy van, de kontaktlencsét hordanak), ugyanakkor szeretnék csökkenteni a szemfáradtságot és szemfájást a gép előtt. Az alap monitor szemüveget megtalálod itt női és uniszex verzióban, de megígérjük, hogy 2021-ben még előrukkolunk néhány új, trendi dizájnnal is!