Ingyenes szállítás 20.000 Ft felett

Kiegészítők nőknek

Blog

Gyakori Kérdések a kék fényről és a BlueOptic szemüvegekről

2021.01.23 09:41
Gyakori Kérdések a kék fényről és a BlueOptic szemüvegekről

Gyakran Ismételt Kérdések a kék fénnyel és a BlueOptic szemüvegekkel kapcsolatban

Mi az a kék fény? Tényleg rontja a szemet? Minden képernyő rossz? Kevésbé romlik a szemem, ha bekapcsolom a telefonomon a kék fény szűrőt? Mire jó a BlueOptic szemüveg? Kontaktlencsével is hordható? Dioptriás? Összegyűjtöttük a leggyakrabban feltett kérdéseket – a válaszokkal együtt!

Mi az a kék fény?

A kék fény a látható színskála egy része, 400 és 525 nm hullámhossz között. Gyakran sugározzák magukból LED-es készülékek, különösen a számítógépek, laptopok, okostelefonok kijelzői.

Milyen tünetei vannak ?

Nem csak évek múltán veheted észre a kék fény negatív hatásait: ha sokat ülsz a gép előtt, a nap végére könnyen elfárad, kiszárad a szemed, ami rontja a koncentrációt, illetve fejájást is okozhat. A helyzeten tovább ront, hogy a monitor előtt ülve ritkábban pislogunk, így nincs meg a szem normális nedvesség-szintje.

Minden képernyő rossz?

Sajnos igen, nincs jelentős különbség a képernyők között, mindegyik bocsát ki kékfényt. A TV, a monitor, az okostelefon, a tablet, az ebook olvasó egyaránt.

Akkor teszed a legjobbat a szemednek, ha ezeket minél kevesebbet használod! Természetesen tudjuk, hogy a mai világban ez szinte lehetetlen, ezért B-tervnek azt javasoljuk, hogy a képernyő előtt, használj speciális , monitor szemüveget, hogy csökkentsd a káros hatásokat.

Kevésbé káros, ha bekapcsolom a telefonomon a kék fény szűrőt?

Sok telefonban van beépített kék fény-szűrő mód, illetve a számítógépekre is tudsz tenni olyan programokat, amik úgy állítják be a fényerőt, színeket, stb., hogy minimalizálja a kék fény-kibocsátást. Sőt, néhány készülék automatikusan átáll kék fény szűrős, „éjszakai“ üzemmódra egy bizonyos időpont után, hogy ne befolyásolja a melatonintermelést, és este könnyebben elaludj. Lehet, hogy te is észrevetted már, hogy a telefonod színei esténként sárgásabbnak tűnnek?

Ez azonban az újabb kutatások szerint épp az ellenkezőjét érheti el: míg a kékes színeket az agyunk az estével, éjszakával, ezzel a pihenéssel kapcsolja össze, a sárgás fény a nappalra utal, és felébreszt.

Amíg a kutatók azon vitatkoznak, hogy a kék fény szűrő segíti vagy rontja az éjszakai alvásodat, addig egyvalamit biztosan megtehetsz: ha lefekvés előtt 1,5-2 órával már kerülsz mindenfajta kijelzőt, akkor biztosan nem kell aggódnod a színek miatt!

Hogyan lehet csökkenteni a kék fény káros hatásait?

Különböző kék fény szűrő módszerekkel, ami lehet egy alkalmazás (lásd fentebb), egy, a monitorra szerelhető szűrő, vagy egy monitor szemüveg. A szoftveres, vagy felszerelhető filterek a képernyők káros sugárzásaitól védenek.

Hol lehet monitor szemüveget kapni?

Itt, a Valligu oldalán:) A mi szemüvegeinknek az a különlegessége, hogy nem csak óvják a szemedet, de még jól is néznek ki, hiszen tudjuk: látni és csinosnak látszani egyaránt fontos:) A női verzió megfelel a legújabb divattrendeknek, az uniszex szemüveget pedig – ahogy a neve is sugallja – férfiak is bátran viselhetik.

Mire jó a BlueOptic szemüveg?

A BlueOptic egy olyan, speciális monitor szemüveg, ami segít csökkenteni a különböző kijelzők káros hatásait, gyengíti a kék fényt és ezáltal megőrizheted szemed egészségét, frissességét. Könnyebben tudsz elaludni esténként, kipihentebben ébredsz, és a nap végén is ugyanúgy tudsz koncentrálni, mert nem kell szemszárazsággal, fáradtsággal, fejfájással küzdened.

Dioptriás a BlueOptic szemüveg?

Nem, ennek egyetlen funkciója az UV fény szűrése és a kék fény gyengítése, amivel csökkentheted a monitor előtti szemfáradtságot. Amennyiben a szemed már romlásnak indult, mindenféleképpen érdemes felkeresned egy szemészt vagy egy optikust, aki megvizsgál, majd felírja neked a megfelelő szemüveget – amihez valószínűleg tudsz majd kék fény szűrő réteget is kérni.

Használhatod-e kontatklencsével a BlueOptic szemüveget?

Igen, a kettő semmilyen hatással nem lesz egymásra. A BlueOptic a látásodat nem befolyásolja, csak a  kék fény káros hatásait csökkenti, ezért a lencse mellett sem lesznek vele problémáid.

Melyik szemüveget válaszd?

Amelyiket szeretnéd:) Jelenleg 2 különböző BlueOptic monitor szemüveget tudsz megvásárolni az oldalunkon, egy trendi női, és egy semleges uniszex kiadást. Mindkettőhöz kapsz ajándékba egy tokot, amiben biztonságban tudhatod.

Mindenkinek beválik a monitor szemüveg?

Természetesen nem vagyunk egyformák, így semmiből nincs olyan megoldás a világon, ami mindenkinek tökéletesen ugyanúgy működne. A tapasztalataink és a vásárlóink visszajelzései alapján a megrendelők 96%-a elégedett a szemüveggel, nekik segített a panaszaik csökkentésében. Ez azt jelenti, hogy nagy valószínűséggel neked is jó lesz:)

Ha azt tapasztalod, hogy pár napon belül nem javul a helyzet, még mindig kiszárad a szemed, megfájdul a fejed estére, akkor első körben érdemes elmenned szemészhez, mert lehet, hogy dioptriás szemüvegre is szükséged van.

Mi történik, ha mégsem válik be a BlueOptic szemüveg?

60 napos pénzvisszafizetési garanciát vállalunk, sőt, még a visszaküldés árát is mi álljuk, vagyis garantáltan egy fillért sem veszítesz, ha kipróbálod. Ha nem vált be, csak írj egy emailt, és már indítjuk is a futárt, hogy elhozza!

A szemüveg árát kérdés nélkül visszafizetjük, de ha írsz egy pár sort, hogy miért nem vált be, vagy mi volt vele a gondod, azzal sokat segítesz nekünk, hogy a jövőben kiküszöbölhessük a hasonló problémákat.

Vannak a BlueOptic szemüvegnek káros „mellékhatásai”?

Alapvetően nincsenek, hiszen a szemüveg nem dioptriás, nem tesz mást, csak csökkenti a kék fény káros hatásait.

Ugyanakkor előfordulhat, hogy azt hiszed, a látásod még jó, de a valóságban már van egy minimális szemromlás, ezen pedig a BlueOptic sem segíthet, sőt, akár ronthat is a helyzeten.

Ha azt veszed észre, hogy a BlueOptic viselésével is

  • elfárad a szemed,
  • megfájdul a fejed a nap végére,
  • gyakran kapod magad azon, hogy enyhén hunyorítasz,
  • közelebb/távolabb kell tartani a kisbetűs olvasnivalót,

minél előbb menj el egy szemorvosi vizsgálatra!

Mennyire tartós a szemüveg?

Eddig nem érkezett rá panasz:) Mind a keret, mind a lencsék olyan anyagból készültek, ami ellenáll a hétköznapi kihívásoknak, beleértve a vizet, párát, izzadtságot, kisebb karcokat. Természetesen szemüvegről lévén szó, vigyázni kell rá: amikor nem használod, tartsd tokban, ne dobáld, ne tegyél rá dolgokat, ne vágd zsebre a kulcsaiddal együtt, és a megfelelő módon tisztítsd – lásd következő kérdés:)

Milyen lencse van a szemüvegben?

A lencse minden esetben 0 dioptriás, anyaga CR-39, ami 1,56 törésmutatójú.

Hogyan kell tisztítani a BlueOptic szemüveget?

Tisztítása nagyon egyszerű: a kisebb szennyeződéseket, például ujjlenyomatok, por, pára- vagy izzadtságcseppek, egyszerűen töröld le egy tisztítókendővel.

Ha nagyobb szennyeződés kerül rá, használj PH semleges szappant, mosogatószert langyos vízzel, majd töröld szárazra a kendővel. Kerüld az alkoholt és az oldószereket, valamint a súrolószerek használatát, mert ezek károsítják a felületi rétegeket!

Reméljük, hogy e cikkel minden kérdésedet sikerült megválaszolnunk – ha pedig még mindig vannak benned kétségek, írj nekünk bátran!